JARDINERIA INTEL·LIGENT

JARDINERIA INTEL·LIGENT

RECEPTA: Entrecot amb verdures

Comença l’agost i amb ell, les vacances i les ganes d’aprofitar el temps amb allò que ens agrada. Aprofitem-les per convidar als amics a sopar a casa, i si tenim una Weber, l’èxit està assegurat.

RECEPTA: Salmó fumat amb fusta de cedre

Qui diu que la barbacoa només es fa servir per fer carn a la brasa? Gràcies la infinitat d’accessoris que tenim amb les barbacoes Weber podem cuinar tot el que ens proposem. Avui iniciem el primer post de receptes de cuina amb barbacoa.

com-alimentem-les-nostres-plantes

Com alimentem les nostres plantes?

Ja entrada la primavera és hora de mimar les nostres plantes i mantenir-les sanes i ben alimentades. Per aquest motiu us fem un breu resum de la importància de la nutrició vegetal .

lhort-a-casa-beneficis-consells-i-petits-trucs

L’hort a casa: beneficis, consells i petits trucs

Cada vegada són més les persones que gaudeixen d’un hort a casa, però és necessari seguir unes pautes, per tal que la collita sigui un èxit.

esporga-dels-arbres-fruiters

Esporga dels arbres fruiters

Els arbres fruiters s’han d’esporgar d’una manera específica, diferent dels arbres ornamentals, per treure’n el màxim de rendiment de producció de fruits.

sistema-de-reg-revisio-i-posada-en-marxa

Sistema de reg: revisió i posada en marxa

Durant el mes de març, amb l’arribada de la primavera i el perill de glaçades fora, és quan la vegetació del nostre jardí començarà a tenir necessitats hídriques, i per tant, haurem de posar en marxa el sistema de reg.

lesporga-de-larbrat

L’esporga de l’arbrat

S’entén per esporga o poda, la tasca d’eliminar brancada a l’arbrat. Sovint tenim dubtes de per què, com, quan i amb què hem d’esporgar els nostres arbres.

regles-basiques-per-utilitzar-be-la-motoserra

Regles bàsiques per utilitzar bé la motoserra

Som a ple temporada d’hivern i fer llenya és una de les tasques més habituals en qualsevol finca per poder escalfar-nos a la vora de la llar de foc. Tots ens veiem en cor de fer llenya però pocs ens preguntem si realment utilitzem bé la motoserra. Aquí teniu alguns conceptes bàsics que us ajudaran a treballar amb més comoditat i sobretot amb seguretat.

compostatge-casola

Compostatge casolà

El compostatge és un procés que imita el que de manera espontània passa a la natura. El compostatge transforma les restes casolanes de matèria orgànica en adob, que es poden incorporar de nou al nostre espai verd, tancant així el cicle, i estalviant-nos de comprar l’adob, ja que el nostre propi jardí ens el proporciona.

manteniment-de-la-piscina

Manteniment de la piscina

La piscina forma part del nostre espai verd. És una zona d’oci i al mateix temps de relax on gaudim de llargues estones d’estiu amb amics o amb família. A tots ens agrada banyar-nos en una aigua neta i transparent, per això és important seguir uns consells bàsics per tenir la piscina sempre impecable.

poda-de-la-vegetacio-arbustiva

Poda de la vegetació arbustiva

Si volem que les plantes i arbusts que tenim tornin a brotar durant la tardor, és important fer una poda de neteja, treure les flors seques, encoixinar els parterres i aportar adob ric en potassi i fòsfor per tal d’enfortir la planta i afavorir el seu creixement.

alerta-amb-les-altes-temperatures

Alerta amb les altes temperatures

Ara que encetem el mes d’agost, és moment de dur a terme diverses tasques per tal que la vegetació del nostre espai verd llueixi fins a final d’estiu.

vegetacio-arbustiva-i-vivac-del-jardi

Vegetació arbustiva i vivaç del jardí

El maig ja ha arribat i amb ell les temperatures diürnes comencen a enfilar-se! És el moment de dedicar temps a la vegetació arbustiva i vivaç del nostre espai verd.

gestio-del-reg

Gestió del reg

Al juliol és quan les temperatures arriben al seu màxim i, per tant, és el moment d’estar alerta per saber què necessita el nostre espai verd. Una correcta gestió del reg és molt important.

preparem-el-jardi-per-la-temporada-destiu

Preparem el jardí per la temporada d’estiu

Al juny comença l’estiu i l’època per gaudir al màxim del nostre jardí! És moment d’observar què ens demana el nostre jardí a cada moment.

preparem-les-plantes-per-a-la-primavera

Preparem les plantes per a la primavera

Us heu adonat que els dies ja són més llargs i que podem gaudir de més hores de claror? Ara és quan comencem a recordar que tenim un jardí o terrassa que cal posar a punt per la primavera.

la-importancia-de-revisar-el-sistema-de-reg-del-nostre-jardi

La importància de revisar el sistema de reg del nostre jardí

Ja estem a les portes de la primavera altre vegada. Aviat el nostre jardí començarà a oferir-nos de nou el seu esplendor. És el moment de posar a punt el sistema de reg, per evitar imprevistos.

posada-a-punt-de-la-gespa-per-a-un-jardi-perfecte

Posada a punt de la gespa per a un jardí perfecte

La primavera ja ha arribat i amb ella les ganes de gaudir del nostre jardí i olorar de nou l’herba! Per això ara és el moment de posar a punt la nostra gespa.